2014. november 21., péntek

Sarah Dessen: Álom két keréken

Szeretem Sarah Dessen könyveit és az Álom két keréken-nek mind a címe mind a borítója elsőre megfogott. Könnyed, romantikus, nyárias hangulatot ígért...

De lássuk a történetet!
Adott a főszereplő Auden, aki minden idejét a tanulásba öli egy egyetemi professzor anya mellett. Szülei válása miatt az éjszakákat ébren tölti, a nappalait alvással. Egy nap azonban elege lesz mindenből és elutazik a nyárra apjához és annak újdonsült családjához és egy éjszaka során megismeri Eli-t. Auden élete fordulóponthoz érkezik, de vajon képesek-e az emberek a változásra?

Az utóbbi kérdést feszegeti Dessen ebben a könyvében, ami nem csak egy sima romantikus regénynek, de egyben családregénynek is betudható. Szerettem hogy minden sorába bele tudtam élni magamat és az első oldaltól kezdve magával ragadott, beszippantott Auden és Eli története. A nyári hangulat, a flip-flopp papucsok és biciklik világa és egy zárkózott lány története a változásról, szerintem menő kombináció. És a rózsaszín pöttyös borító...
Talán egy napig tartott elolvasni. :)

Auden igazi stréber lány, de az olvasónak szerencsére nem ez az első gondolata, hanem inkább megsajnálja hogy mennyi minden maradt ki az életéből a szülei világa miatt. Meg lehet érteni amiért koraérett kamasz és nem tud cipőkről és ruhákról fecsegni a többi lánnyal, de egyben sajnáljuk is. Eli pedig szintén hordozza a maga terhét és próbál menekülni a sajnálkozások elől. Audent és Elit is nagyon megszerettem. Olyan szereplők, akik akár mi is lehetnénk.
A kedvenc szereplőm viszont Heidi, a mostohaanya és Maggie a pletykás butikoslány volt, akikben több rejtőzött mint az Auden első ránézésre gondolta volna. Nem baj, a végére rájött hogy a rózsaszín szandi mögött ész is lapulhat.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti Sarah Dessen könyveit, vagy csak egy valósághű romantikus regényt keres, vagy épp a vizsgál és zh-k, dolgozatok között szeretne olvasni egy könnyebb lélegzetvételű művet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése